Skip to main content Skip to search

Bilgi Köşesi

EK Madde 5/E-3 Kapsamında (Kadro Dışı Geçici Çalışma); 60 yaşını dolduran tabipler ile engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler 06.04.2024 tarihinden itibaren kadro şartı aranmaksızın bir özel sağlık kuruluşunda çalışabilecekler. Bu maddeden yararlanan hekimler yönetmeliğin diğer maddeleri kapsamında kadrolu veya kadro dışı geçici çalışamazlar.

Yeni Tip Tıp Merkezlerinin Taşınma Ön İzni Süreçlerinde, A.T.T. Yönetmeliği’nin geçici 3. maddesinin 3. fıkrası kapsamında yerinde yeni tip tıp merkezine dönüşerek ruhsatlandırılmış olan tıp merkezlerinin tek başına taşınma talebinde bulunması halinde; taşınacakları yeni binada tıp merkezleri için Yönetmelikte aranan bina şartlarını sağlamaları koşuluyla ön izin verilir.

06.04.2024 Tarih ve 32512 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Karşılaştırma Tablosu

05 Mart 2024 Tarih ve 32480 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Karşılaştırma Tablosu

16.01.2024 Tarih ve 32431 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak Yürürlüğe Giren  Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik  Karşılaştırma Tablosu için tıklayınız.

16.01.2024 Tarih ve 32431 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Karşılaştırma Tablosu için tıklayınız.

17.11.2023 Tarih ve 32372 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Karşılatırma Tablosu için tıklayınız.

03.11.2023 tarih ve 32358 Sayılı Resmi Gazete ile yayınlanan Saç Ekimi Birimleri Hakkında Yönetmelik Karşılaştırılma Tablosu için tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı’nın 09.08.2023’te yayınladığı yazısında;

Güzellik Merkezinden Dönüşen Polikliniklerin Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik hükümlerine tabi olduğunu ve yönetmelik uyarınca hizmet veren tüm polikliniklerin hukuken birbirlerinden farklı olmadığına karar vererek Güzellik Merkezinden Dönüşen Poliklinik ayrımını kaldırmıştır.

Bu sebeple;

  1. Şu an faal olan tüm poliklinikler faaliyetine aynı şekilde devam edecek olup Güzellik Merkezinden Dönüşen Poliklinikler müdürlüklerin tespiti sonrasında ÇKYS’ye A veya B tipi olarak işlenecektir.
  2. Faaliyetleri askıda olan veya faal olup yer/mekân veya il değiştirmek isteyen poliklinikler faaliyete geçmek istemeleri halinde A tipi poliklinik şartlarını yerine getirmek zorunda olacaklar.
  3. İl değiştirmek isteyen poliklinikler kadroları uzman veya pratisyen olması fark etmeksizin bakanlıkça değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde taşınmalarına izin verilecektir.
  4. Yeni yapılacak olan devirlerde sahiplik için asgari 2 hekim şartı aranmaya devam edecektir.
  5. Bir hekim kadrosu ile faaliyetine devam eden poliklinikler talep etmeleri halinde ikinci pratisyen hekim kadrosu bakanlıkça verilecektir. Bakanlıkça verilen kadroya üç ay içerisinde hekim başlatılması zorunludur.
  6. Güzellik Merkezinden Dönüşen Poliklinik kavramı kaldırıldığından dolayı geçici kadrolu hekim çalıştırılması uygulaması Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda uygulanabilecektir.

Polikliniklerin Hepsinde Artık Saç Ekimi Yapılabiliyor Ancak Ruhsat Fiyatları Hala Farklı, Sebebi Nedir?

Saç ekim uygulamaları yönünden evet her iki ruhsatta da saç ekim yapılıyor. Ancak medikal estetik işlemleri bakımından güzellik merkezinden dönüşen poliklinikler daha avantajlı. Ayrıca açılış şartları da önemli konulardan bir tanesi. Aslında poliklinik normal poliklinik ruhsatlarının eş değer olması gerekir çünkü istediğiniz kadar branş ilavesi yapabiliyorsunuz normal polikliniklere. Son olarak yakında yapılacak yeni düzenlemelerle her iki ruhsat aynı özelliğe sahip hale geleceğini düşünüyoruz.

Askıdaki İki Tıp Merkezi Ruhsatı Birleşir Mi?

İki ruhsatı ön izin müracaatı ile ruhsatlandırma aşamasında birleştirebilirsiniz. Aksi halde askıdaki ruhsatlar birbiri ile askıda iken birleşemez, muhakkak bir tanesinin aktif olması gerekir.

Tıp Merkezlerinde Kemoterapi Hizmeti Verilebilir Mi?

Evet, Tıbbi Onkoloji Uzmanı çalıştıran tıp merkezleri kemoterapi hizmeti verebilirler.

Askıdaki Hastane Ruhsatının Kadrolarını Kullanabilir Miyiz?

Ruhsatınızı Özel Hastaneler Yönetmeliği geçici 2. Maddeye istinaden askıya aldı iseniz, faaliyete geçirene veya başka bir ruhsat ile birleştirene kadar kadrolarınızı kullanabilirsiniz.

Kimler Muayenehane Açabilir?

Tıp Fakültesi mezunu herkes Muayenehane açabilir. Diğer Sağlık mensupları klinik tarzında yerler açabilirler.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Muayenehane Açma Şartları Nelerdir? Muayenehane Ruhsatı Nasıl Alınır?

Muayenehane açma düşüncesi olan hekimlerimiz; Belediye, İtfaiye, İlçe Sağlık, İl Sağlık, Ticaret Odası gibi kurumlar ile muhatap olmak zorundadır. Bu kurumlardan alacağı evrakları da müracaat dosyasına ekleyerek açılış başvurusu yapabilir. Ayrıca muayenehanesi ile ilgili fiziki şartları da sağlamak zorundadır. Tüm süreçlerin sonunda Muayenehane Uygunluk Belgenizi alabilirsiniz.

Tüm bu süreçlerin takibi ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.

Kimler Laboratuvar (Biyokimya, Mikrobiyoloji, Patoloji, Genetik…) Açabilir?

Laboratuvar açmayı düşünen kişiler hangi laboratuvar branşını düşünüyorsa o branşın uzman hekimi olmak ve sahipliği kendilerine ait olan bir şirket kurmak zorundadırlar.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Laboratuvar (Biyokimya, Mikrobiyoloji, Patoloji, Genetik…) Açma Şartları Nelerdir?

Laboratuvar açma düşüncesi olan kişiler; Belediye, İtfaiye, İlçe Sağlık, İl Sağlık, Ticaret Odası, Nükleer Düzenleme Kurumu, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlar ile muhatap olmak zorundadır. Bu kurumlardan alacağı evrakları da müracaat dosyasına ekleyerek açılış başvurusu yapabilir. Ayrıca Laboratuvar ile ilgili fiziki ve personel şartlarını da sağlamak zorundadırlar.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Laboratuvar (Biyokimya, Mikrobiyoloji, Patoloji, Genetik…) Ruhsatı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Laboratuvar açmak veya kadro sayısını tamamlamak amacıyla bünyenize almayı düşündüğünüz ruhsat için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Dikkatinizden kaçacak bir detayda maddi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Kimler Müessese (Radyoloji-FTR-Nükleer Tıp-Radyoterapi-Tüp Bebek) Açabilir?

Müessese açmayı düşünen kişiler hangi müessese branşını düşünüyorsa o branşın uzman hekimi olmak ve sahipliği kendilerine ait olan bir şirket kurmak zorundadırlar.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Müessese (Radyoloji-FTR-Nükleer Tıp-Radyoterapi-Tüp Bebek) Açma Şartları Nelerdir?

Müessese açma düşüncesi olan kişiler; Belediye, İtfaiye, İlçe Sağlık, İl Sağlık, Ticaret Odası, Nükleer Düzenleme Kurumu, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlar ile muhatap olmak zorundadır. Bu kurumlardan alacağı evrakları da müracaat dosyasına ekleyerek açılış başvurusu yapabilir. Ayrıca Müessese ile ilgili fiziki ve personel şartlarını da sağlamak zorundadırlar.

Tüm şartlar ve bu süreçlerin takibi ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.

Müessese (Radyoloji-FTR-Nükleer Tıp-Radyoterapi-Tüp Bebek) Ruhsatı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Müessese açmak veya kadro sayısını tamamlamak amacıyla bünyenize almayı düşündüğünüz ruhsat için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Dikkatinizden kaçacak bir detayda maddi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Daha fazla detay için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Kimler Özel Hastane Açabilir? Özel Hastane Açmak İçin Doktor Olmak Gerekir mi?

Özel hastane açmak isteyen kişilerin doktor olması şart değil. Sahiplik tüzel kişilik olabilir.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Özel Hastane Açılış Şartları Nelerdir?

Bu başlık özel hastanelerin en spesifik konusudur. Özel hastane açabilmeniz için ilk şart Özel Hastane Ruhsatınızın olması gerekir. Mevzuatlara uygun yer seçimi ile gelişime ve değişime uygun projeler hazırlanarak Ön İzin alınır. Mevzuatlara göre hazırlanan projeler hayata geçirilerek hastane binası meydana getirilir. En önemlisi de alanında uzman kişilerden oluşan ekipler kurmaktır. Uzman kişiler süreçlerin hızlı ve sorunsuz ilerlemesini sağlar.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Özel Hastane Ruhsatı Nasıl Alınır? Özel Hastane Ruhsatı Nereden Alınır?

Özel hastaneler; 2006 yılında yayınlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği ile planlama kapsamına alınmıştır. Bu tarih itibari ile özel hastaneler bakanlığın planlamaları dahilinde açılabilmektedir. Günümüzde planlama açısından sıfırdan özel hastane açılmasına izin verilmemektedir. Peki özel hastane açmak isteyen bir yatırımcı nasıl ve nereden ruhsat alacak? Piyasalardaki mevcut özel hastane ruhsatlarından veya özel hastane ön izinlerinden alarak özel hastane açabilirler. Piyasa da birçok farklı ruhsat tipi ve birkaç ön izin çeşidi vardır. Ruhsatlar aktif veya askıda olabilirler.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Özel Hastane Ön İzin Aşaması

Özel hastane açmanın ikinci adımı ön izin konusudur. Ön izin konusu ise yer seçimi ile başlar. Çünkü özel hastaneler sağlık alanı veya sağlık tesisi yapılması koşulu ile eğitim alanları dışında ki imar alanlarında açılamaz. Ayrıca Ön izin almak için de binanızın olmasına gerek yok.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Özel Hastane Projelendirmesi Nasıl Yapılmalı?

Hastane projeleri alanında uzman mimari ekipler tarafından tasarlanmalıdır. Bu alanda tecrübesi olmayan kişilerin çizeceği projelerde zaman kaybı çok fazla olacaktır. Yaşanacak olan zaman kaybı tüm süreçlerinizi etkileyecektir.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Özel Hastane Ruhsatı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Özel hastane açmak veya kapasitenizi artırmak amacıyla almayı düşündüğünüz ruhsat için birçok hususa dikkat etmeniz gerekmektedir. Dikkatinizden kaçacak bir detayda maddi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Kimler Tıp Merkezi Açabilir?

 Tıp Merkezi açmak isteyen kişilerin kuracağı şirketin ortaklık yapısı; %49 tüzel, %51 doktor olan kişilerden oluşmalı veya tüm hissedarlar doktor olabilir. Doktor olmayan şahıslar tek başlarına tıp merkezi açamazlar.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Tıp Merkezi Açılış Şartları Nelerdir?

Tıp Merkezi açabilmeniz için ilk şart 10 (On) Uzman kadrolu Ruhsatınızın olması gerekmektedir. Mevzuatlara uygun yer seçimi ile gelişime ve değişime uygun projeler hazırlanarak Ön İzin alınır. Meri mevzuatlara göre hazırlanan projeler hayata geçirilerek hastane binası meydana getirilir. En önemlisi de alanında uzman kişilerden oluşan ekipler kurmaktır. Uzman kişiler süreçlerin hızlı ve sorunsuz ilerlemesini sağlar.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Tıp Merkezi Ruhsatı Nasıl Alınır? Tıp Merkezi Ruhsatı Nereden Alınır?

Tıp Merkezleri; 2008 yılında yayınlanan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ile planlama kapsamına alınmıştır. Bu tarih itibari ile Tıp Merkezleri bakanlığın planlamaları dahilinde açılabilmektedir. Günümüzde planlama açısından sıfırdan Tıp Merkezi açılmasına izin verilmemektedir. Peki Tıp Merkezi açmak isteyen bir yatırımcı nasıl ve nereden ruhsat alacak? Piyasalardaki mevcut Tıp Merkezi ruhsatlarından alarak açabilirler. Piyasa da birçok farklı ruhsat tipi vardır. Aktif veya askıda ki ruhsatlardan temin edebilirler.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Tıp Merkezi Ön İzin Aşaması

Özel hastane açmanın ikinci adımı ön izin konusudur. Ön izin konusu ise yer seçimi ile başlar. Çünkü özel hastaneler sağlık alanı veya sağlık tesisi yapılması koşulu ile eğitim alanları dışında ki imar alanlarında açılamaz. Ayrıca Ön izin almak için de binanızın olmasına gerek yok.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Tıp Merkezi Projelendirmesi Nasıl Yapılmalı?

Tıp Merkezi projeleri alanında uzman mimari ekipler tarafından tasarlanmalıdır. Bu alanda tecrübesi olmayan kişilerin çizeceği projelerde zaman kaybı çok fazla olacaktır. Yaşanacak olan zaman kaybı tüm süreçlerinizi etkileyecektir.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Tıp Merkezi Ruhsatı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tıp merkezi açmak veya kadro sayısını tamamlamak amacıyla almayı düşündüğünüz ruhsat için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Dikkatinizden kaçacak bir detayda maddi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Kimler Poliklinik Açabilir?

Polikliniklerin sahipliği en az iki doktor olmalıdır. Çalışan hekim bir kişi olabilir.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Poliklinik Açma Şartları Nelerdir?

Poliklinik açma düşüncesi olan kişiler; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Belediye, İtfaiye, İlçe Sağlık, İl Sağlık, Ticaret Odası gibi kurumlar ile muhatap olmak zorundadır. Bu kurumlardan alacağı evrakları da müracaat dosyasına ekleyerek açılış başvurusu yapabilir. Ayrıca poliklinik ile ilgili fiziki ve personel şartlarını da sağlamak zorundadırlar.

Tüm şartlar ve bu süreçlerin takibi ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.

Poliklinik Ruhsatı Nasıl Alınır? Poliklinik Ruhsatı Nereden Alınır?

Poliklinikler; Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte 06.01.2011 tarihinde yapılan yönetmelik değişikliği ile planlama kapsamına alınmıştır. Bu tarih itibari ile Poliklinikler bakanlığın planlamaları dahilinde açılabilmektedir. Günümüzde planlama açısından sıfırdan Poliklinik açılmasına izin verilmemektedir. Peki Poliklinik açmak isteyen bir yatırımcı nasıl ve nereden ruhsat alacak? Piyasalardaki mevcut Poliklinik ruhsatlarından alarak açabilirler. Aktif veya askıda ki ruhsatlardan temin edebilirler.

Daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Poliklinik Ruhsatı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Poliklinik açmak veya kadro sayısını tamamlamak amacıyla bünyenize almayı düşündüğünüz ruhsat için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Dikkatinizden kaçacak bir detayda maddi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Daha fazla detay için lütfen bizimle iletişime geçiniz.